Chinese goud aankopen in 2011 groter dan India

17. januari 2012 door Goud Expert

De laatste cijfers omtrent de goud verkopen in China over 2011 geven aan dat China de grootste koper van goud is. In 2010 was de goud consumptie van India van 275 ton goud nog 46% hoger dan die van China. Over de eerste 9 maanden van 2011 was de goudconsumptie in China 612 ton en die in India 743 ton. In het laatste kwartaal van 2011 heeft China haar goudconsumptie verder opgevoerd en heeft over geheel 2011 meer goud gekocht dan India over dezelfde periode. Deze snelle stijging was ook door veel goud deskundigen niet verwacht.

Een van de redenen voor de sterke stijging van de goud verkopen in het laatste kwartaal in 2011 is dat veel Chinese goud handelaren zich voorbereiden op het Chinese nieuwjaar en extra voorraden aanleggen. Hiermee proberen ze de problemen tijdens het nieuwjaar van 2011 te voorkomen waarbij er veel meer vraag naar goud was door consumenten dan men kon leveren.

India daarentegen heeft last van de dalende waarde van de Indiase Roepie waardoor goud in India relatief veel duurder is geworden en consumenten een afwachtende houding aannemen.

De definitieve goud verkopen over 2011 zullen binnenkort bekend worden via de World Gold Council.

Lees hier meer over op GATA.

Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten