Start >

Qatar investeert in Griekse goudmijnen

2. oktober 2011 door Goud Expert

Het staatsinvesteringsfonds van Qatar, Quatar Holding investeert 1 miljard in Griekenland zijn de euforische koppen in veel media als signaal dat er nog steeds vertrouwen is in Griekenland en de schuldencrisis zijn dieptepunt heeft bereikt. Qatar investeert wel in Griekenland maar uitsluitend in Griekse goudmijnen doordat zij aandelen kopen van European Goldfields. Wat er ook gebeurt met Griekenland en de euro, de goudreserves van de goudmijnen in de grond blijven altijd hun waarde houden. Een zeer verstandige zakelijke investering dus van Qatar die niet is ingegeven door de stabiliteit van Griekenland of de euro. Qatar heeft dus meer vertrouwen in goud dan in Griekenland en de euro.

Deze extra investering in European Goldfields zal extra werkkapitaal bieden om de productiecapaciteit van 3 goudmijnen in het noorden van Griekenland uit te breiden. In totaal zullen  1.500 extra arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

Lees hier meer over op the telegraph

, ,

Reacties zijn gesloten