Advies van Jan Kees de Jager: Ga uit de euro

23. november 2010 door Goud Expert

Na de Griekse crisis is de Ierse crisis een feit en de volgende dominosteen is gevallen. In diverse media verzekert onze minister van financiën Jan Kees de Jager dat Nederland wel garant moet staan voor Ierland omdat anders de waarde van de euro, uw spaargeld en alle pensioenen in gevaar komt. Volgens hem is er geen alternatief. Een alternatief is er niet en de impliciete boodschap die Jan Kees de Jager ons geeft is: “Ga uit de euro, zolang we hem nog in leven kunnen houden”. 

Stel uzelf de vraag of het internationale financiële systeem en de euro in het bijzonder door deze acties stabieler of juist instabieler is geworden? Het reddingsplan voor Ierland is er in eerste instantie op gericht om de Europese banken te redden zodat deze zich volledig kunnen ontdoen van de schadelijke Ierse leningen en geen enkel risico meer lopen in Ierland. Zodra het volledige risico is overgeheveld naar de Europese overheden en de centrale banken (uiteindelijk de belastingbetaler u en ik), zal het volgende land in de problemen komen. Portugal, Spanje, Italië of Japan staan bovenaan de lijst. Toenemende inflatie en een dalende waarde van de valuta zullen de enige oplossing zijn voor de overheden om deze nieuwe schulden af te betalen. Met andere woorden uw geld wordt minder waard.

Geïnteresseerde lezers verwijzen wij naar een aantal van onze voorgaande artikelen over dit onderwerp:

 

Ook u kunt nu nog maatregelen nemen en van dit moment gebruik maken door uit de euro te gaan. Goud en zilver in fysieke vorm zijn de eerst aangewezen overheidsonafhankelijke alternatieven. Wij bedanken Jan Kees de Jager voor deze mogelijkheid.

Austrian Economics, Economie, Euro, Inflatie , ,

Reacties zijn gesloten