Goud verkopen IMF in september sterk gestegen

31. oktober 2010 door Goud Expert

Het IMF heeft gerapporteerd dat het in de periode september 2010 in totaal 1,04 miljoen troy ounces (32,3 ton) goud heeft verkocht. Dit is een sterke stijging ten opzichte van de maand augustus 2010.

De verkoop van dit goud is onderdeel van het door het IMF aangekondigde verkoop programma in 2009 van in totaal 403,3 ton goud. De centrale bank van Bangladesh heeft in augustus 2010 320.000 troy ounces goud gekocht en is daarmee tot nu toe de grootste individuele koper die is bekend gemaakt.

Ondanks deze verkoop van het IMF is de goudprijs in de periode september 2010 tot en met oktober 2010 sterk gestegen. In haar oorspronkelijke verklaring tijdens de aankondiging van de geplande goudverkopen gaf het IMF als reden van de vooraankondiging dat zij hiermee de goudmarkt niet wilde verstoren. Blijkbaar bedoelde het IMF dat ze de goudprijs niet wilde laten dalen door haar acties. Het tegenovergestelde heeft plaatsgevonden. De centrale banken zijn netto goud kopers geworden in plaats van netto goud verkopers de afgelopen 30 jaar. Dit signaal en het afnemende vertrouwen onder beleggers in het financiële systeem zorgen voor een onverminderd grote vraag naar goud en de steeds stijgende goudprijzen.

lees meer hierover op reuters.

 

Goudmarkt , , ,

Reacties zijn gesloten