Goudprijs bereikt nieuw record in dollars

16. september 2010 door Goud Expert

De goudprijs heeft vandaag een nieuw record van $ 1.275,-  per troy ounce neergezet. De prijs van goud in euro’s nadert opnieuw de duizend euro per troy ounce. De stijging van de goudprijs en zilverprijs is opmerkelijk omdat de laatste weken zowel de beurskoersen als de prijzen van de edelmetalen stijgen. Vaak is er een tegengestelde trend te zien.

Goudprijs grafiek september 2009 tot medio september 2010

De goudprijs heeft de traditioneel zwakkere zomermaanden definitief achter zich gelaten. Na de laatste top van $ 1.260 eind juni 2010 is de goudprijs gedaald tot $ 1.170 eind juli 2010 om vervolgens continue te stijgen tot de nieuwe recordprijs. Zowel de technische indicatoren als de fundamentele waarden zijn onverminderd positief voor de edelmetalen. De vraag naar goud is onverminderd hoog onder particulieren en centrale banken. Recent heeft de centrale bank van Bangladesh zijn goud reserves verhoogd en ook Rusland blijft maand op maand zijn goudreserves verhogen.  Consumenten wereldwijd kopen massaal goud. Tevens zien we de eerste tekenen van de verhoging van een groot aantal basisgrondstoffen zoals graan, katoen en olie. Deskundigen geven hier verschillende externe oorzaken voor aan zoals mislukte oogsten. De belangrijkste oorzaak van monetaire inflatie wordt echter te vaak over het hoofd gezien. De grote hoeveelheden extra geld die door de centrale banken de afgelopen jaren is gecreëerd zal onvermijdelijk zijn weg in de economie vinden en een grote en brede inflatie tot gevolg hebben.

Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten