Goudprijs weer terug naar 950 euro

17. augustus 2010 door Goud Expert

De goudprijs heeft de afgelopen dagen een bodem neergezet op het EUR 900 niveau en is nu gestegen tot EUR 951. Het lijkt erop dat de traditioneel zwakkere zomermaanden die altijd een goed koopmoment voor goud bieden ten einde lopen. Een combinatie van een sterkere goudprijs en een zwakkere dollar heeft de goudkoers in euro’s de laatst dagen sterk laten stijgen.

Goudprijs grafiek maart 2010 tot en met medio augustus 2010

Deze grafiek laat zien dat de goudprijs op dit moment het 50-daags gemiddelde heeft bereikt. Een verder stijging van de goudprijs en het overtuigend doorbreken van dit 50-daags gemiddelde kan een duidelijk signaal zijn dat de goudprijs verder kan stijgen en opnieuw een nieuw record in euro’s kan neerzetten.

Goudprijs grafiek augustus 2008 tot en met augustus 2010

De lange termijn grafiek laat nog steeds een duidelijke opgaande trend zien. Ten opzichte van augustus 2009 toen de goudkoers op circa EUR 650 stond, is de goudprijs in augustus 2010 met 46% gestegen.  De fundamentele redenen om in fysiek goud te investeren zijn nog steeds onverminderd aanwezig. Zeer hoge schulden posities bij particulieren, bedrijven en overheden, een onduidelijke economische situatie, een dalend vertrouwen in overheden en centrale banken, een sterk toenemende vraag naar goud wereldwijd en een dalende goudmijnproductie. Al deze factoren kunnen de goudkoers de komende maanden opnieuw opstuwen.  Goudbeleggers dienen echter rekening te houden met de mogelijkheid van dalende koersen van goud en zilver in het geval er opnieuw een wereldwijde aandelen crisis ontstaat.  Net zoals in voorgaande sterke dalingen van de aandelenbeurzen, zal de koers van de edelmetalen en de goudmijn aandelen in eerste instantie sterk meedalen omdat beleggers op deze manier snel liquiditeit kunnen genereren. Deze daling zal dan echter van korte duur zijn omdat goud en zilver na de initiële schok als eerste worden aangekocht als veilige haven tijdens een crisis.

Aandelenbeurzen, Euro, Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten