Maleisië voert gouden munten in als officieel betaalmiddel

13. augustus 2010 door Goud Expert

De staat Kelantan onderdeel van Maleisië heeft op 12 augustus 2010 een nieuwe officiële gouden munt ingevoerd voor dagelijks gebruik in het betalingsverkeer. De gouden dinar is circa $ 180 waard en de gouden dirham $ 4. Deze nieuwe munten zijn volgens Maleisië een beter alternatief voor de sterk wisselende dollarkoers.

De gouden dinar was eeuwen lang de officiële munt van Maleisië. De overheid is van plan het gebruik er actief van uit de breiden waarbij ook medewerkers het recht krijgen op uitbetaald te worden in gouden dinars. Men is tevens van plan om grotere munten te slaan welke meer als spaar en investeringsmiddel worden gebruikt.

Alhoewel de economie van Maleisië erg klein is, geeft dit toch aan dat er een trend binnen sommige overheden is om minder afhankelijk te zijn van westerse valuta. Goud is dan het meest voor de hand liggende alternatief omdat de bevolking in deze landen de waarde en de functie ervan kent.

Meer hierover op google

Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten