Goudprijs stijgt tot boven $1.160. Hoogste prijs in 2010

15. april 2010 door Goud Expert

De goudprijs is vandaag 15 april 2010 gestegen tot $ 1.160 en € 853. Sinds eind maart 2010 laat zowel de goudprijs als de zilverprijs een stijgende lijn zien. De prijs van goud bevindt zich nu weer ruim boven het 50-daags en 200-daags gemiddelde. Ook het belangrijke weerstandsniveau van $ 1.140 is nu definitief gebroken aangezien de slotkoers hier nu al enkele dagen boven is gesloten.

De oorzaak in de stijgende goudprijs heeft meerdere oorzaken. De goudkoers stijgt mee op de brede stijging van alle grondstoffen naar aanleiding van het toenemende vertrouwen van beleggers in het herstel van de economie. Hiernaast blijft de continue onzekerheid spelen over de schuldenproblematiek van overheden. De financieringsproblemen van de Griekse overheid blijven onverminderd aanwezig. Even leek het erop dat het steunplan van 11 april 2010 van de lidstaten van de Europese Monetaire Unie een oplossing zou bieden. Nu enkele dagen later blijkt er grote onduidelijkheid te zijn over de exacte afspraken die zijn gemaakt en dreigen een aantal parlementen de voorgestelde regeling te blokkeren. Een derde reden stijging van de goudkoers is de onverminderd hoge vraag door investeerders naar alle vormen van beleggen in goud.

Dollar, Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten