Goudprijs record van 836 euro trekt nieuwe investeerders aan

9. maart 2010 door Goud Expert

Vaak wordt de goudprijs alleen in dollars uitgedrukt en geanalyseerd. Het feit dat in euro's de goudprijs de afgelopen week een nieuw all time high heeft bereikt moet echter niet worden onderschat. Ieder nieuw record van de goudprijs in één van de belangrijke internationale valuta heeft gevolgen voor alle investeerders in goud. De reden hiervoor is dat door het nieuwe prijs record van goud, investeerders zich realiseren dat de waarde van hun valuta minder wordt en de psychologie dat de valuta verder in waarde zal dalen de overhand krijgt, hetgeen opnieuw meer goud investeerders aantrekt. Omdat de beschikbare goud voorraad voor investeerders beperkt is, zal dit ook invloed hebben op de goudprijs in de overige valuta's. Alan Greenspan heeft niet voor niets de goudprijs de thermometer van de fiat valuta genoemd.

Adam Hamilton van zeallc.com heeft de euro goudprijs de afgelopen tien jaar geanalyseerd. Tot 2005 was er een zeer sterke weerstand van € 350,-. Toen deze eenmaal doorbroken werd in 2005 is de goudprijs in 3 fasen naar steeds hogere niveau's gestegen. De gemiddelde stijging van iedere fase was 53,1%. In de periode 2005 tot 2010 hebben de euro goudinvesteerders geprofiteerd van de stijging van de goudprijs in dollars en de relatieve zwakte van de dollar ten opzichte van de euro. Europese goudinvesteerders hebben hierdoor maximaal rendement gemaakt op hun investeringen.

Het volgende belangrijke niveau voor de goudprijs in euro's is het € 1.000,- (duizend euro) goud niveau. Voor veel beleggers zal dit niveau op dit moment onwaarschijnlijk lijken maar het is slechts 20% hoger dan het huidige niveau. Wanneer de goudprijs het € 1.000,- niveau doorbreekt zal dit opnieuw een groot aantal niveau goud beleggers aantrekken. Deze situatie is te vergelijken met de doorbraak van het $ 1.000,- niveau in september 2009 van de goudprijs. Sinds die doorbraak is de goudprijs gestegen naar meer dan $1.200,- en het $ 1.000,- niveau is nu een sterke bodem onder de prijs.

Euro, Goudmarkt

Reacties zijn gesloten