Beleggingsadvies: Koop iedere maand goud (Marc Faber)

6. maart 2010 door Goud Expert

Marc Faber de bekende voorspeller van de financiële crisis en de schrijver van het "Gloom, boom and doom report", geeft in de onderstaande video het advies aan iedereen om voor zijn pensioen goud te accumuleren door iedere maand goud te kopen.

Zijn belangrijkste argument is dat de hoeveelheid goud wereldwijd niet onbeperkt eenvoudig kan worden bijgemaakt, in tegenstelling tot alle papieren valuta waaronder de dollar, euro, pond en yen. We kunnen er zeker van zijn dat er sneller en meer dollars zullen worden bijgemaakt dan goud. Goud in eigen bezit heeft geen enkele verplichting in zich die door derden gegarandeerd en waargemaakt moet worden. De schuldencrisis zal worden opgelost door het creëren van extra geld op een tot nu toe ongekende schaal hetgeen inflatie en/of devaluatie van de valuta tot gevolg zal hebben. Ook al lijkt de Griekse schuldencrisis nu opgelost, dit is slechts tijdelijk en de problemen in Portugal, Iederland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten zijn minimaal even groot. Vergeet niet dat alle landen deze schuldencrisis bestrijden door meer schulden aan te gaan.

Economie, Euro, Goudmarkt, Inflatie ,

Reacties zijn gesloten