Sterke stijging goudprijs met $23,70 doel voor april $1.400,- ?

11. februari 2010 door Goud Expert

De goud- en zilverprijzen zijn vandaag sterk gestegen en hebben het belangrijke neerwaarste steunniveau dat globaal op $1.030,- tot $1.050,- ligt, niet doorbroken. Dit niveau is erg belangrijk omdat dit het niveau was waarop de centrale bank van India de 200 ton goud van het IMF heeft gekocht. In tegenstelling tot wat veel beurscommentatoren de afgelopen dagen hebben gemeld is de goudprijs en die van alle andere grondstoffen niet versneld gedaald. Op moneyweek is door Domic Frisby een analyse gemaakt over de mogelijk stijging van de goudprijs naar $1.400,- in april 2010. Hij baseert zich o.a. op een terugkerend patroon in de grafiek van de goudprijs. Dit patroon laat een periode van circa 12-18 maanden consolidatie zien, afgewisseld met 6-9 maanden stijging. Op basis van zijn analyse zouden we nu in het midden van de 6-9 maanden stijging zitten.

Wij zijn het in ieder geval over eens dat het op de korte termijn zowel goud als zilver als de EURO oversold zijn en dat een korte termijn stijging te verwachten is. Echter na het Griekse drama zal zich opnieuw een nieuw schuldprobleem aandienen (denk bijvoorbeeld aan Californië dat een relatief nog groter probleem heeft dan Griekenland) en dat als er een sterke liquidatie in de aandelenmarkt komt, de papieren goud en zilver derivaten ook direct worden verkocht en dan meegaan in de algehele prijsdalingen. Dit zijn ideale momenten om uw fysieke goud positie te verstevigen omdat de fundamentele redenen om fysiek goud te bezitten dan weer worden verstrekt.

Klik hier voor het hele artikel op moneyweek.com

 

Goudmarkt

Reacties zijn gesloten