Ontluisterend: Nixon beëindigt Bretton Woods

6. februari 2010 door Goud Expert

Ons collectieve geheugen van de geschiedenis is erg beperkt zo ook over de achtergronden van de zogenaamde Nixon Shock. Bekijk daarom nog eens deze ontluisterende video waar president Nixon op 15 augustus 1971 eenzijdig een einde maakt aan het internationale Bretton Woods akkoord door de dollar niet langer inwisselbaar te maken voor goud. Ook nu beloven onze politici niets dan goeds en hebben ze de oplossing voor de financiële crises. Echter de redenen waarom een bepaalde maatregel wordt ingevoerd zijn nooit in het algemeen belang maar specifiek gericht op het redden van specifieke belangengroepen en de heersende politieke elite.

Controleer zelf wat Nixon beloofd en de economisiche chaos welke hij heeft veroorzaakt.

 

Vanaf het moment dat de link tussen de dollar en goud volledig was afgeschaft, was dit het signaal voor de Verenigde Staten en alle andere Westerse economiën (ook Nederland) om te beginnen met een ongebreidelde politiek van het aangaan van meer schulden en een verdere versnelling van de monetaire expansie en inflatie. De Verenigde Staten heeft zich in 30 jaar ontwikkelt van grootste crediteur naar grootste debiteur ter wereld.

Klik hier om meer over de Nixon Shock te  lezen.

 

 

Economie, Inflatie , ,

Reacties zijn gesloten