Goudprijs stijgt tot boven 1300 euro door aanhoudende eurocrisis en sterke dollar

26. juli 2012 door Goud Expert

De goudprijs is deze week opnieuw gestegen tot boven de 1300 euro. De laatste opleving van de eurocrisis waarbij nu ook de situatie in Spanje en Italië steeds duidelijker wordt, zorgen ervoor dat steeds meer spaarders en obligatiehouders hun toevlucht zoeken naar veiliger havens. Het veelgehoorde anti-goud argument dat goud geen rendement oplevert gaat steeds minder vaak op nu er Zwitserse en Duitse kortlopende obligaties worden verkocht met een negatieve rente. In vergelijk met een negatieve rente is een rente van 0 procent van goud geen slechte deal waarbij men dan ook nog eens het voordeel heeft van een fysiek bezit dat buiten het reguliere banksysteem kan worden bewaard.

Goudprijs in euros van juli 2009 tot juli 2012

 

goudprijs grafiek in euros juli 2012 3 jaar

Euro, Goudmarkt , ,